//]]> Umrah Malaysia Murah dan ekonomi 2014/2015 1435H: Pakej umrah 2012

Umrah Malaysia Blog Headline Animator

Upah haji Malaysia Ekonomi

facebook

you can also receive free email updates:

Amazon Contextual Product Ads

Tuesday, January 25, 2011

Pakej umrah 2012

Pakej umrah 2012 telah ada. sila daftar untuk tempahan tempat. Harga dari RM3990 sahaja..terima kasih..sila ke imarah-umrah.com untuk tempahan..Harga yang murah dan berpatutan . Insyaallah.

Pakej umrah 2012 promosi dari harga Rm 3990. Segeralah berdaftar . Untuk mendapat tempat pada tahun 2012. Insyaallah boleh dapatkan borang secara cepat dan Online, Di ..




PAKEJ UMRAH 2012.MAC 2012.

Pakej umrah 2012 termasuk:

  • Tiket Pergi dan Balik ( Ekomoni Klas ) PIA Airlines/Biman Airlines
  • Makan/Minum
  • Cukai Lapangan Terbang
  • Bagasi 20 kg.
  • Beg Bimbit dan Beg Sandang( dibahu).
  • Penginapan di Madinah(hotel ) 80-120 meter
  • Penginapan di Mekah  (hotel ) 50-100 meter.
  • Pengangkutan Jeddah-Jeddah.
  • Visa Umrah 
  • Ziarah ( Hudaibiyyah, Ja'ranah, Barbecue Unta di Muzdalifah (20 ketas) dll. sekiranya ada masa)
  • Mutawif dari Malaysia (Ust Mohd Yaser,Kuala Lumpur.KLIA)
  • Mutawif di Mekah/Madinah 
  • -(Haji Mujib, 20 tahun di Mekah  
  • -(Haji Ahmad l/k 20 tahun di Mekah/Madinah)

Pakej tidak termasuk:

-Dobi di hotel
-Ziarah tidak termasuk dalam pakej
-Makan/minum di luar
-Ziarah bukit Magnet ( Jabal Magnet )- Bukit misteri Di Madinah.Rasi sendiri bila ke sana, betapa hebat kejadian Allah.
-Ziarah Ladang Unta, Muzium, Kilang Kelambu Kaabah, Gua Hira,  dll) semuanya ini atas permintaan, kemungkina tambahan akan dikenakna sekiranya hendak pergi, boleh maklumkan kepada mutawif . Biasanya bayaran akan dikenakan 15 SR ( Riyal) dalam harga RM 14-20 .sahaja.
-Pengangkutan Bas dari Tempat Sendiri untuk ke KLIA, Sekiranya ada jemaah Grouping, boleh berbincang dengan ketua jemaah masing-masing. dalam 15-20 orang.
-
Perkara penting di Madinah
Sentiasa mengucapkan kalimah zikir, spt subhanallah, alhamdulillah, allahuakbar...
-sampai sahaja di Madinah, setelah meletak beg di hotel, kalau boleh cepat-cepat pergi ziarah terus ke MasjidNabawi tempat Rasulullah SAW. di Maqamkan bersama sahabat. Umpama kita masuk ke rumah orang, kita mulakan dengan ucapan salam kepada Rasulullah, Sallahu Alaihiwasallam, dengan ucapan Assalamualaikum Warahmatullahh Ya Rasulullah, atau Ya Nabiyullah...Jagalah adab-adab seperti yang diajarkan oleh Muhammad Rasulullah, sepeti kita menjadi tetamu (guest). Kalau boleh, byangkan kita sedang berada dah dekat dengan Syurga Allah.dan juga kepada maqam para syuhada (syahid)bersebelahan Masjid Nabawi Sahaja. kalau lebih cantik dan nyaman ziarah selepas subuh antara 4.30 pagi-5.30 pintu gate insyaalah akan terbuka bagi para muslimin, muslimat hanya duduk di bahgaian tangga bawah, tidak dibenarkan masuk..Mudahn2an amin..
-menjaga perhubungan dengan jemaah yang lain, seperti bertegur sapa dan kurangkan bercakap hal-hal keduniaan,

-Kurangkan membeli belah, beli hanya sekadar benda yang penting sahaja..


DiMekah Pula:
Selepas memakai ihram di Bir Ali, Anda akan berangkat ke Mekah, bertolak dari jam 5.30 ptg,,dan akan sampai pada jam 10-11 malam, jika keadaan tidak sibuk. masuk ke hotel (check-in). sebelum sampai mekah, dah dekat dengan kota mekah, cepat2 mengucapkan takbir dengan laungan yang kuat.kalau boleh biar dengar satu bas, inilah sunnah yang diajarkan oleh rasulullah. (bagi jemaah lelaki)..nikmat dan kelebihan yang ada pada waktu ini,Allahuakbar, jika dibuat dengan perasaan yang ikhlas kerana Allah. Hati anda akan mennjadi baik dan lembut..mudah2an...
-Menjada tag nama yang diberikan. jaga elok2, ini mengelakkan dari masalah ketika jemaah hilang di Kawasan mekah, kalau ada tanda tag iini, beliau boleh mintak tolong mana2 orang untuk telefon no. yang ada do tag ini...
-banyak berzikir dan menjaga adab2 ziarah sebagai muslim (baca kisah al_Quran).Akhlak Rasulullah itu adalah al-Quran. Kata Isterinya Aisyah R.Anha.
-


Penulis: ust mohd yaser (pembimbing umrah imarah services)

82 comments:

mypenaku said...

baik ..saya akan daftar

wan.uwais said...

Salam, ust, hotel menginap di mekah biasanya hotel mana?

imarah78 said...

waalaikumsalam wbt..hotel penginapan biasanya hotel yang jarak antara 150-350meter. yang biasa hotel green palace..sbb ramai jemaah suka sini anara sbb bnyk org menjual di bwah...dobi, mamcm2 kedai dekat ...enta biasa menginap hotel mana?

Anonymous said...

Assalamualaikum ustaz, saya nak lebih info.

a) Klu hendak ikut pakej ni, bila last utk booking?

b) Berapa bayaran pendahuluan?

c) Jika antara tarikh 11 Mac- 25 Mac 2012, bole ke?

Nurul Jameela

imarah78 said...

Waalaikum salam..kepada yg bertanya nurul jameela..last booking boleh lihat di sini..http://www.imarah-umrah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=100..

2. Bayaran Pendahuluan (RM 500.00) sahaja.

3. Tarikh 11 Mac 25 Mac 2012. Insyallah..boleh diuruskan..berapa orang hendak pergi?

adminimarah said...

insyaallah...pihak pengurusan imarah akan membantu pihak anda untuk menunaikan umrah dengan selamat dan ekonomi...amin3...setakt ini jemaah yang berdaftar untuk pakej ini..seramai 56/100 orang...dikemaskini pada 20 ogos 2011..cepat sila daftar segera untuk mendapat tempat pada 2012 dengan harga yang istimewa dari kami...

Anonymous said...

assalamualaikum ustaz..
apa no talipon untuk dihubungi?..untuk urusan besar macam ni elok kalau dapat berhubung dengan talipon.. Pejabat di mana? mungkin saya nak ke pejabat untuk dapatkan penjelasan lanjut mengenai pakej umrah ni..

wassalam

abdul aziz

Anonymous said...

Assalamualaikum ustaz, saya harap ustaz dapat email saya no telefon ustaz. Saya di luar negara skrg. Jadi senang rasanya kalau dapat hubungi melalui telefon terus.

email saya: jameela.mazlan@gmail.com / normazlan@hotmail.com

Nurul Jameela

adminimarah said...

waalaikum salam..wbt..no telefon saya..019-260 8112 atau 012-3970491 us yaser....untuk lebih lanjut sila ke website rasmi umrah online...http://www.imarah-umrah.com...pejabat saya di melaka, batu berendam..jika en.abdul aziz nak datang sila buat temujanji dahulu..bagi,

adminimarah said...

terima kasih kerana bertanya..atau jika ada mslah boleh terus email saya di admin@imarah-umrah.com..

CikSembang said...

ada ke pakej umrah untuk bulan januari 2012 ust?

imarah78 said...

pakej umrah januari 2012 ada,visa ziarah ..harganya dari 5990.00 ...13h 11M..

Nazz said...

askum..saya teringin nak menunaikan umrah tahun depan..dianggarkan dalam berape ye kosnya?
x pasti nak pergi pada bulan berapa..tp sy x pandai..ada x di sana yg boleh mngajar cara2nya..

Ah Win said...

assalamualaikum,

saya nak tanya tentang pakej umrah cuti sekolah bulan jun 2012.
ada tak pamplet / brosur utk saya lihat?

terima kasih

imarah78 said...

waalaikum salam, boleh..kalau nk pergi..sila buat tempahan awal di website imarah-umrah.com,insyaallah,kalau begitu kena ikut kursus umrah terlebih dahulu..harga pakej umrah ekonomi hanya 4190 pada mac 2012. segera berdaftar kerana booking seat hampir penuh...terima kasih..lebih lanjut anda boleh hubungi terus 0192608112 ust yaser. berkenaan umrah ini.

imarah78 said...

pakej cuti sekolah jun 2012..sila lihat disini.http://www.imarah-umrah.com/flyersumrah2012.pdf

imarah78 said...

Umrah 2012 - jadual pakej
Harga Pakej Feb 2012= RM5990 14H-12M/ RM4990 12H-09M
Pakej Mac Cuti Sekolah=RM 5990.00 14H/12M
Pakej Mac Biasa (promosi)=dari RM4190 11H-09M(Tarikh 28 Mac 2012-07 April2012)
Pakej April = Harga dari RM4690- 15H 12M
Pakej April = Harga dari RM4990- 12H 10M
Pakej Mei = Harga dari RM 5500 15H-12M
Pakej Jun=Harga dari 6990 15h/12m- pakej melalui cairo

maestor said...

assalamualaikum ustaz saya tanya,kalau org yang dialisi(cuci darah),bagaimana cara nak buat umrah?

Anonymous said...

salam

Anonymous said...

salam...ustaz..sy zul khairie dari seremban...sy ingin bertanya kn tntng apa yg kita perlukan utk menunaikan umrah buat kali pertama..ap persediaan yg perlu kita buat..?sy berniat untuk menghantar kedua ibu bapa sy menunaikan umrah...apa yg perlu sy lakukan..jika di izinkan allah..perancangan sy dlm bulan jun atau julai 2012...dan apa pakej2 yg di sediakan untuk jemaah...?

Anonymous said...

salam..ustaz..sy ingin bertanya..jika kita tidak pernah menunaikan umrah...boleh kah sekiranya kita terus menunaikan fardu haji..?

adminimarah said...

wassalam wbt..maaf lambat sikit jawab, untuk zulkhaire dr seremban, baik, untuk permulaan persiapan yang perlu di buat adalah dari sudut rohani dan jasmani, yang palaing penting pengisian rohani terlebih dahulu daripada jasmani, cth. membaca dan mengikuti kuliah berkaitan pengurusan umrah. dan tatacara yang betul semasa melakukannya, baik.jika hendak menghantar ibubapa keumrah, insyaallah..kamii ada sediakan pakej-pakej pada bulan tersebut...sila ke imarah-umrah.com dan mendaftar online percuma disana..

adminimarah said...

waalaikumsalam wbt..jika kita tak pernah menunaikan umrah, boleh jika terus ingin pergi menunaikan haji...wallahualam

mohd ikhwan bin suboh said...

Assalamualaikum, sy berminat utk pakej umrah ni, dan sy berminat juga untuk mengerjaknnye, tp sy ada masalah dengan kshtn sy..sbb dua smggu tiga kali sy kne wt rawatan dialisis..bley tak tuan bg cdgn kpd sy?

Musa Ismail said...

Assalamualaikum,

saya ingin membuat pertanyaan untuk mengerjakan umrah semasa cuti sekolah bulan Mac 2011 sekeluarga seramai 6 orang. Berapakah tambang dan bagaimana untuk mendaftar. Saya boleh dihubungi melalui e-mail musa.ismail@klstarrail.com.my atau hp 012-3457401

adminimarah said...

Waalaikumsalam, umrah cuti sekolah mac 2012, harga dari RM 5690, 12H 09M, sila daftar di www.imarah-umrah.com,,tq

adminimarah said...

saudara ikhwan, pakej mana yg anda minat?

adminimarah said...

saudari maestor, nnti prtanyaan anda dijawab..sbb kami sedang sibuk bt masa ini..

lynn doy said...

Salam Ustaz, Saya & suami bercadang untuk mengerjakan umrah pada awal Feb 2012.Masih ada kekosongan?Jika ada berapa harga utk pakej 9 ke 10hari?

adminimarah said...

saudari maestor, org yang cuci darah ni, umrah dia macam biasa, apa yg penting, mendapat nasihat dan sentiasa bawa surat keterangan doktor bila di mekah dan madinah..umrah macam biasa, bermula dari ihram, tawaf,saie dan bergunting...org dialisis,dia kena jaga minum sebab,jika berlebihan akan membwa mudarat baginya,...waallahualam...

adminimarah said...

saudari lynn doy, pakej umrah awal feb 2012 sudah penuh...harap maklum, hanya pakej awal mac masih ada Harga daro RM4990.00 12h09m, masairlines, jika minat sila hubungi saya terus untuk lebih detail..012-3970491

adminimarah said...

kpd..saudara mohd ikhwan bin suboh, anda perlukan nasihat doktor terlbih dahulu sblm ke sana, buat umrah seerti biasa, cuma anda bawa surat doktor sahaja,kami akan menguruskan umrah anda, sebab kerajaan arab saudi tanggung rawatan anda, cuma perjalanan pergi balik hotel ke hospital,anda akan menanggung sendiri..jika berminat,,sila hubungi saya..ust..yaser 012-3970491

adminimarah said...

makluman: bagi perempuan yg uzur syarie,boleh dapatkan air zam-zam dan batang sugi, rendamkan dalam air zam-zam lebih kurang 1-2 minit, selawat nabi 3 kali dan niat memberhentikan darah,tak perlu makan ubat dan suntikan doktor, insyaallah,dalam masa 1 jam darah akan henti hgga tamat umrah/haji anda...wallahualam,,..

Anonymous said...

Ustaz kalau prempuan yg blom berkahwin boleh tak pergi umrah klau xde muhrim yg boleh ikut serta?

adminimarah said...

kalau boleh,dapatkan dahulu..kalau susah jgk nk dapat,kita akan aturkan perjalanan anda,nanti..sila register terlebih dahulu,kami akan aturkan perjalanan anda..tq..

adminimarah said...
This comment has been removed by the author.
adminimarah said...

Pakej Umrah 2012-MAS Airlines/PIA/Bim/Gulf/SV

1-13 Mac 2012-12 hari 10M- RM4990.00. 10 Kekosongan
4-18 mac 2012-15 hari 13M RM 4990..50 16 Kekosongan
6 Mac-17 Mac 2012- RM5900(cuti Sekolah)-50pax- 15 Kekosongan
28 Mac-7April-RM 4190)11 hari 09M..80 pax baki 20 Kekosongan
1Mac-April 2012-RM 4850)-12H 10M..50 pax baki 33 Kekosongan

Sila hubungi Ustaz Mohd utk keterangan dan tempahan..012-3970491/019-2608112..Office:06-3171024. atau email:imarahumrah78@gmail.com,

**Harga di atas adalah harga pada oktober 2012.dan diutamakan kepada pembayaran deposit yang cepat sahaja..pada oktober 2012.

**Diskaun dapat diberikan kepada jemaah berkeluarga 4/5orang.yang confirm sebelum 31 15 Nov 2012.insyaallah,,boleh dirunding..

**Jemaah yang ada masalah kesihtan,perlu dapatkan nasihat doktor dan terus mendaftar disini.

adminimarah said...

untuk tempahan online sila..ke ..website rasmi kami,,di www.imarah-umrah.com, sila daftar percuma online disana...harap maklum..
admin...

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Sy ingin pergi, tp memandang sy perempuan, bolehkan sy pergi walaupun tiada org temankan sy..wali izinkan...

adminimarah said...

waalaikumsalam...boleh,nanti photostat ic suami dan surat izin wali..sbb dsana.puan akan bersama dgn jemaah wanita yg lain.

adminimarah said...

download pakej umrah 2012.terbaru...di..http://www.imarah-umrah.com/blog/tiga/download-pakej-umrah-2012

tamanraudhah said...

Beri Laluan
Nilai 1g Morhabshi sama dengan 1g EMAS. Benarkah?

Anonymous said...

Utk package bulan 1 ade x? Saya tgh sambg blaja jd jadual kene ikut cuti sem. Kalau nk pergi kener bayar deposit brape bulan sebelum? Kalau jadual terpaksa dipinda kerana masalah visa dan saya x dpt mengikuti kerana sesi perkuliahan telah bermula pihak tuan akan refund balik tak? Saya nk pergi seorang saja sbb ahli keluarga lain x boleh follow mase cuti sem saya

adminimarah said...

tamanraudah,saya harap anda bertanya kepada orgyang arif...terima kasih

adminimarah said...

bulan 1 tiada, ok..boleh tiada masalah,,deosit RM300.00, sila ke imarah-umrah.com, upload salinan deposit atau email di sales@imarah-umrah.com, dan bolrh hubungi pejabat:063171024/ hp-019-2608112 (ust yaser). refund boleh 2 bulan sblm brangkat..sekiranya lebih,20% caj engurusan akan diolak..harap jelas...terima kasih...sekiranya ada sebarang pertanyaan sila ke..www.imarah-umrah.com/forum

imarah78 said...

Nota: untuk membuat pertanyaan/komen sila ke http://www.imarah-umrah.com/forum/forum.php

Anonymous said...

saya hendak pergi mengikut pakej ekonomi 4190 seramai empat orang ada diskaun lagi tak (28.3 - 7.4)

adminimarah said...

ya..diskaun utk pakej 4190 akan diberikan,setelah membuat pembayaran deposit...terima kasih.

Anonymous said...

saya dr kpilah ingin menunaikan umrah pada bulan disember 2012.saya/isteri/1 anak ingin bertenya ttg pakej yg ditawarkan.

adminimarah said...

bulan disember 2012,,belum keluar lagi...

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Masih ada kekosongan utk 2 org bulan Feb? Sya tinggal di Muar.

Badrus
012-6352629

Anonymous said...

assalamualaikum...saya dr perak.ada tak branch kaw.ini.minat nak pergi cuti sekolah mac 2012 seramai 4 org anak beranak.ada tak pakej yg menarik.....0195706925

Anonymous said...

assalamualaikum, ustaz. insyaallah saya bercadang utk menunaikan umrah pd bulan muharram/akhir November. boleh ke saya tahu harga pakej yg ditawarkan?

adminimarah said...

bulan feb2012..masih ada...

adminimarah said...

perak belum ada branch, sekiranya berminat anda boleh mengisi borang online..pakej mac 2012..harga dari 4990/ 5900.00...

adminimarah said...

waalaikusalam, pakej umrah muharram tidak ada dalam senarai kami..harap maaf..

Suhaila said...

Saya bermunat pakej Mac 4199. Dua org, boleh daftar lagi?

adminimarah said...

ya..masih ada 3 kekosongan...sila isi borang online..di website..www.imarah-umrah.com..atau hubungi saya di 019-2608112..

nik_anna said...

ustaz,ade lg x pakej 4199 utk bln feb utk 3 org?

Anonymous said...

Ustaz,

saya bercadang suami isteri ingin menunaikan umrah..dalam April 2012..berapa kosnya?

Dan, saya nak tahu , berapa hari sebenarnya...anggaran untuk menunaikan umrah ..sebabnya saya perlu memohon untuk dapatkan cuti ..sy kerja di sektor swasta,,agak sukar utk dapat cuti panjang2..berapa hari kan paling minimum bagi umrah ? 10 hari atau 12 hari atau 15 hari..

adminimarah said...

kosnya rm5090.00 shj utk 12h. 10m. Jika berminat
Sila hubungi saya 0192608112. Syukran. Penerbgn
Mas airlines/yaman air.

adminimarah said...

Pakej feb 4190takda. Hnya utk bln 3 shj. Jika brmnat dftr
Segera seats xsilap masih ada bbrp org shj. Bln 2 rm4980.00
Ikut dubai. Tq

Anonymous said...

ustaz;
saya suami isteri bercadang menunaikan umrah pada cuti sekolah mei/jun 2012..memandangkan kami terikat dengan jadual kuliah sekiranya berlaku pertindihan dengan jadual kuliah bolehkah kami postpone penerbangan ke bulan2 berikut..

imarah78 said...

Ya...boleh, insyaallah..kami boleh selesaikan masalah anda..sila berikan nama anda dan bilangan jemaah yang hendak berangkat..[pihak imarah sedia membantu agar ibadah umrah anda berjalan lancar..amin

Anonymous said...

Salam Ustaz,

saya bercadang untuk menunaikan umrah bersama suami dan anak yg berumur setahun. Utk anak yang berumur setahun, kos nya bagaimana ustaz

Anonymous said...

Salam ustaz,

Saya merancang untuk mengerjakan umrah bersama keluarga seramai lebih kurang 15 orang. Adakah pekej yang akan pergi pada hujung tahun iaitu pada dec ini.

adminimarah said...

Waalaikum salam kepada pertanyaan anda, maaf saya agak sibuk untuk menguruskan jemaah, insyaallah baru ada masa nk jawab ..bagi yang suami isteri dan anak setahun nak menunaikan umrah..kosnya untuk suami dan isteri tetap harga dewasa, dan anak biasanya akan dikenakan hanya bayar airport tax sahaja..mgkin harga terpulang pada airlines mana yang kita ikut...biasanya anak hnya 1400 dan kebawah...

adminimarah said...

waalaikumsalam...untuk keluarga sahaja boleh diuruskan, insyaallah...sila sertakkan nama anda dan bilangan jemaah, yakni semua nama dan ic no peserta...untuk kira harga kos sebenar, untuk anda sekeluarga...

Anonymous said...

Salam. Bilakah pakej umrah december 2012 akan dibuka. Adakah diskaun untuk pergi menunaikan umrah bagi 6 orang sekeluarga?

imarah78 said...

wsalam..insyaallah selepas hari raya puasa..boleh diskaun, insyaallah

imarah78 said...

umrah cuti sekolah mei dan jun 2012 harga terendah dari RM 4990.00..

Anonymous said...

Pernahkah pihak IMARAHUMRAH mengendalikan jemaah umrah yang ingin bernikah di Masjidil Haram?
Apakah persiapan yang perlu dilakukan oleh pasangan yang ingin bernikah di Masjidil Haram sebelum berangkat ke Mekah?

SARIMAH BAHARAM said...

Assalamualaikum... Sy berminat untuk menunaikan umrah... Kami suami isteri + kakak ipar + 3 org kanak2(umur 4-9 tahun)... Bagaimana kos... Sekiranye hujung tahun atau cuti sek thn hdpn...tq

imarah78 said...

untuk pengetahuan, pihak imarah umrah belum pernah menguruskan orang bernikah di masjidil haram, pernikahan diluar negara boleh merujuk kepada jabatan agama islam negeri, sekian terima kasih...

imarah78 said...

waalaikum salam wbt..baik,puan sarimah sila berikan email kepada kami, pakej untuk tahun depan akan keluar seteelah urusan haji..insyaallah..

Anonymous said...

Slm...sila email saye pakej umrah untuk tahun hadapan. saiful_sky_7@yahoo.com

Reza Iskandar said...

Salam Ustaz,

Boleh Ustaz bantu saya semak kekosongan bagi pakej Umrah untuk saya dan isteri saya, anggaran tarikhnya, Bulan 8 selepas Hari Raya Puasa, ataupun Bulan 9/2012.. Dan berapa kosnya, ye Ustaz..Terima kasih

Reza Iskandar said...

Salam Ramadhan Ustaz, Saya agak jarang online dalam masa-masa terdekat ini, disini saya sertakan email saya sekiranya Ustaz ingin hubungi saya atau emailkan butir2 berkaitan dengan hajat saya... starbuzz1231@aol.com

terima kasih.

adminimarah said...

waalaikum salam....untuk makluman selepas hari raya puasa tiada lagi pakej umrah sebab visa umrah sudah ditutup...lebih lanjut sila ke bahagian forum..di http://www.imarah-umrah.com/forums/

adminimarah said...

Sila ke imarah-umrah.com lebih lanjut...

adminimarah said...
This comment has been removed by the author.
Muhammad Faisal bin Adnan said...
This comment has been removed by the author.
Pakej umrah 2012 - Umrah Malaysia Murah dan ekonomi 2014/2015 1435H